Partnerschool De Verwondering: Tuko Pamoja Junior School

Mtangani, Kenya

Via Stichting Mtangani zijn wij een partnership aangegaan met Tuko Pamoja Junior School in Mtangani, Kenia. Op De Verwondering zijn ondernemingen actief, en zoals het goede ondernemingen betaamt, verdienen deze geld. Onze Kinderraad heeft besloten dat de helft van het verdiende geld naar een speeltoestel op onze toekomstige locatie Avegaar 75 gaat, en de andere helft naar een school elders op de wereld waar kinderen het moeilijk hebben. 

Zodoende kunnen 60 kinderen in Mtangani een jaar naar school: inclusief schooluniform, schoolboeken en lunch. 

Dit najaar komt Corien Norder van Stichting Mtangani naar Monnickendam om onze kinderen meer te vertellen over Tuko Pamoja en hoe het het leven is in een Keniaans dorp.

Nieuw schooljaar, nieuw bestuur

Sinds 1 augustus 2018 maakt De Verwondering deel uit van Esprit Scholen. Dit is een bestuur van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Amsterdam, Landsmeer en Waterland. 

Voor onze ouders verandert er weinig. Esprit heeft een groot respect voor de autonomie van haar scholen in onderwijskundige keuzes. 

In haar Onderwijsmanifest legt Esprit nadruk op wereldburgerschap, innovatie en opleiding van (aanstormend) onderwijstalent. 

 

Kelly Fitzgerald versterkt het team

Even voorstellen: Kelly Fitzgerald, teacher at De Verwondering. Kelly is een Amerikaanse leerkracht, die via Fulbright een jaar in Nederland wil werken. Ze zal alle kinderen, dus ook de vierjarigen, laten groeien in hun beheersing van het Engels. Daarnaast wil Kelly graag expressievakken geven, zoals dans. Welcome Kelly!